Choď na obsah Choď na menu
 


Barborka a Marta upozorňujú na určité problémy

2. 6. 2023

Drahí čitatelia stránky englishiseasy,

 

dňa 2.6.2023 nás načapal náš skvelý pán učiteľ s mobilom v ruke. Chceli by sme mu poďakovať za túto skvelú príležitosť poukázať na problematiku na našej škole, keďže tu už na budúci rok nebudeme.

 

Najväčší problém vidíme v diskriminácii dievčat v oblasti obliekania. My dievčatá si nemôžme obliecť krátke nohavice/sukne, zatiaľ čo chalanom sa na krátke nohavice nikdy nič nepovie. Dávnejšie sme sa na hodine náboženstva rozprávali na túto tému. Bolo nám povedané, že ak si oblečieme krátke nohavice/sukne alebo veľký výstrih, zvádzame tým chalanov. Ale toto nie je už náš problém. Chalani si môžu zaviazať oči.

 

Vieme a rešpektujeme to, že v rámci slušnosti si nebudeme obliekať príliš krátke šortky. O tom nemusíme diskutovať. Ale v očiach niektorých ľudí sú príliš krátke už nohavice do pol stehien. A to isté platí pri tričkách, čo nám odhaľujú pol centimetra pokožky.

 

Vráťme sa však ku chalanom. Viaceré dievčatá trpia skinofóbiou (strach z odhalenej pokožky) a genufóbiou (strach z kolien). A taktiež viaceré dievčatá z našej triedy zvádzajú chalani s krátkymi nohavicami. Nemôžu sa na vyučovacích hodinách sústrediť. A čo je ešte horšie, chalani si z toho robia srandu.

 

Keďže ženské pohlavie bolo vždy nejakým spôsobom diskriminované, uvedomujeme si, že my už s tým veľa neurobíme. Dúfame, že do budúcnosti sa s tým niečo spraví. Ale sme rady, že sme mohli objasniť to, čo niektorým ľuďom nie je známe.

 

Lúčia sa s vami Barborka a Marta z 8.A

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Extrem

Novinárka z markízy,7. 6. 2023 12:05

Keď som si to prečítala, neverím že to napísali ôsmačky
Milujem tento text, normalne by som to uverejnila na markíze

Nemám slov

Žofka Ševčíková,2. 6. 2023 16:52

Zvyčajne takéto veci nekomentujem ale ked som dnes ráno narazila na tento článok, nemohla som sa nezdržat komentára. Myslím si ,že to toto uplne bezný problém na skolách, ktorý by sa mal hned teraz zacat riesit!!!! Aby dievčatá na základnej škole nemohli nosit kratase ,je úplná drzosť! Som rada ze je niekto kto si problémy uvedomuje ako napriklad osmačky. Inak je to krásne napísané. Čistá dokonalosť. Z dievčat by mohli byt hned novinárki!
S pozdravom natešená Žofia

mate pravdu!

hello,2. 6. 2023 13:41

DOKONALE