Choď na obsah Choď na menu
 


Znášame aj neznesiteľné

23. 6. 2023

Väčšina dospelých ľudí si myslí, že to máme v živote jednoduché. Myslia si, že len chodíme do školy, učíme sa a to je všetko. Že nemáme čo robiť.

Nevidia to, že musíme každé ráno skoro vstať, vychystať sa do školy, dotrepať sa tam, snažiť sa dávať pozor a napísať minimálne jenu písomku denne alebo (ešte horšie) ísť ústne odpovedať.  Musíme si zapamätať aj to čo nás vôbec nezaujíma vrátane totálnych hlúpostí na hudobnú výchovu a techniku. Nemôžeme si oddýchnuť ani len na informatike, keďže pán učiteľ nás núti robiť excelové tabuľky.

Niekedy mám pocit, že učitelia zneužívajú to, že nám (väčšine) na známkach záleží.  Podaktorí nám hovoria, že známky sú len čísla, len si nepamätajú aké je to stresovať sa s nimi. Len podotýkam, že čiastočne vďaka dobrým známkam som sa dostala na najlepšiu nemeckú školu na Slovensku. Minimálne na základnej škole na známkach záleží.

Na konci školského roka je to najhoršie. Už v škole nič nerobíme, ale musíme trčať v tej prehriatej triede bez vzduchu. Viaceré školy majú skrátené vyučovanie, ale to sa na Uršule nikdy nestane.

Máme to naozaj ťažké. Buďte aspoň trochu empatickí.

 

Žiačka Marta z 8.A

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Moja zlatá

Kamila M.,27. 6. 2023 9:53

Za mojich čias deti boli vďačné, že mali možnosť chodiť do školy!